DRONTEN - Na een bijzonder seizoen staan docenten van De Meerpaal Academie te popelen om weer aan de slag te gaan met de verschillende cursussen. Ook voor de allerkleinsten zijn er verschillende cursussen die eind augustus starten. Met de cursus Snuffelrondje maken kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 6 jaar kennis met dans, beeldend, theater én muziek. In een reeks van 8 lessen komen de verschillende disciplines aan bod en krijgen de jonge deelnemers een goede indruk van de mogelijke vervolgcursussen.

Wie de keuze heeft gemaakt om te dansen, kan vanaf 6 jaar starten met de cursus Kleuterdans. Spelenderwijs leren kinderen hun eerste danspasjes en wordt er tegelijkertijd gewerkt aan een goede houding. “Tijdens de lessen wordt er volop gedanst op bekende muziek”, aldus dansdocente Hanneke Potthoff. “We duiken in de wereld van de kleuters, swingen op - voor hun - bekende muziek en maken vooral veel plezier.” De lessen Kleuterdans vinden wekelijks plaats op dinsdag- of woensdagmiddag. Ook op zaterdagochtend start een groep.

Een stap verder
Kinderen vanaf 9 jaar kunnen hun kracht, lenigheid en creativiteit verder ontwikkelen bij de danscursus Modern Contemporary. Een zeer diverse dansstijl waarbij de leerlingen technisch worden uitgedaagd. Dansdocente Amarinske Brands: “In deze groep zie je leerlingen ineens enorm groeien, zowel qua ontwikkeling als in dansplezier. We bereiken een nieuw dansniveau en dat spat er vanaf tijdens de lessen en op het podium.”

Open Lesweek
Van 6 tot en met 11 september is het Open Lesweek bij De Meerpaal. Belangstellenden kunnen vrijblijvend een kijkje nemen in de lesruimtes, maar mogen vaak ook meedoen met de lessen. Muziek maken, schilderen, beeldhouwen, dansen, acteren: alles is weer mogelijk in het nieuwe cursusjaar van De Meerpaal Academie. Meer informatie is te vinden op www.meerpaal.nl/openlesweek.Kijk voor het volledige cursusaanbod op www.meerpaal.nl/cursussen.

Voor vragen of aanmelden kun je ook terecht bij de cursistenadministratie via activiteiten@meerpaal.nl.