DRONTEN - Op dinsdag 24 november organiseert De Meerpaal Welzijn in samenwerking met Villa Pinedo een online Infotainment. Het thema van deze avond is ‘scheiden’. Infotainment organiseert bijeenkomsten rondom een thema waarbij informatie, ondersteuning, lotgenotencontact en entertainment samenkomen. Hoe beleven jongeren een scheiding? Welke impact heeft het op hun leven en waar hebben zij voor, tijdens en na een scheiding behoefte aan? Enkele vragen die gedurende deze avond de revue passeren. Vanwege de geldende maatregelen rondom het coronavirus wordt deze editie online gehouden.

Jaarlijks horen 86.000 thuiswonende kinderen dat hun ouders uit elkaar gaan. Momenteel wordt er veel aandacht besteed aan de problematiek en ouders, maar te weinig aandacht aan wat de betrokken kinderen echt nodig hebben. Bij Villa Pinedo zijn daarom kinderen met gescheiden ouders aan het woord. Tijdens de Infotainmentavond delen twee jongeren hun ervaringen rondom de scheiding van hun ouders. De verhalen geven inzicht in wat een scheiding voor kinderen en jongeren kan betekenen. Er is gedurende de avond uitgebreid de tijd om via chat vragen te stellen aan de jongeren. De avond vindt plaats op dinsdagavond 24 november van 20.00 tot ongeveer 21.00 uur en vindt plaats via Zoom.

Aanmelden kan t/m woensdag 18 november via de mail infotainment@meerpaal.nl of door te bellen naar Claudia Jansen 06 51536434 of Esther van Berkum 0651404552. Deelname is gratis