DRONTEN - Rokers worden volgende maand tijdens Stoptober aangemoedigd geen sigaret meer op te steken. De Meerpaal steunt deze actie, omdat stoppen met roken enorme gezondheidswinst oplevert.


Motiverende berichten en financiële bewustwording

Zo’n 1 op de 5 volwassen inwoners van de gemeente Dronten rookt, blijkt uit de gezondheidsmonitor van het RIVM. De Meerpaal ondersteunt deze inwoners graag om te stoppen en stimuleert de rokers om mee te doen aan Stoptober. Deelnemers dowloaden een app die hen dagelijks via berichten motiveert om vol te houden. De appgebruikers komen via een online community gemakkelijk in contact met mede-rokers. De Stoptober App houdt ook bij hoeveel je uitspaart, laat zien hoe stoppen je gezondheid positief beinvloedt en je verdient badges bij mijlpalen. Voor afleiding staan er filmpjes en puzzels op. De app is te downloaden via de website www.stoptober.nl.

Andere mogelijkheden om te stoppen

De slagingskans bij Stoptober is 70 procent, maar ook als inwoners op een ander moment of op een andere manier willen stoppen biedt De Meerpaal hulp aan. Onze buurtsportcoach, Marjo de Groot, brengt rokers in contact met instanties die kunnen helpen. Een daarvan is Rookvrij en Fitter. Het begeleidingstraject van deze organisatie, waarbij de roker handvatten krijgt om de drang naar sigaretten te verslaan, wordt volledig vergoed uit de zorgverzekering.

Vragen of hulp nodig?

Drontenaren die graag willen stoppen met roken en daarbij extra hulp nodig hebben kunnen contact opnemen met Marjo de Groot, buursportcoach van De Meerpaal. Stuur hiervoor een e-mail naar marjo.degroot@meerpaal.nl.