DRONTEN - Woensdag 27 april kleurt De Meerpaal oranje en wordt Koningsdag weer als vanouds gevierd. Dit jaar kunnen liefhebbers genieten van een bomvol programma op zowel het Meerpaalplein als het Havenplein. “Tussen 12.00 en 18.00 uur hebben we een doorlopend programma waarbij er een zeer divers aanbod voorbij komt”, aldus Mark Dekkers, docent bij De Meerpaal Academie en programmaleider van Koningsdag. “Van dans tot soul en van musical tot singer-songwriters, Dronten laat haar veelzijdigheid in talenten weer volop zien.”

De deelnemende artiesten zijn verspreid over twee podia: op het Havenplein en op het Meerpaalplein. Ook De Meerpaal stalt zelf haar terras weer uit waarbij mensen kunnen genieten van een hapje en een drankje. Mark: “Het is mooi om in het centrum – als middelpunt van Dronten – een programma neer te mogen zetten wat echt van Dronten is. Niet alleen met eigen talenten, maar ook met lokale artiesten van andere creatieve organisaties. Hiermee maken we het een feest van en voor Drontenaren.” Naast de feestelijke activiteiten op diverse podia kunnen bingoliefhebbers deelnemen aan de Koningsbingo. Tussen 14.00 en 16.00 uur wordt er fanatiek gestreden om mooie prijzen die mede mogelijk gemaakt zijn door Drontense bedrijven en winkeliers. Aanmelden voor de bingo kan via het Serviceplein in De Meerpaal.

Aanloop naar Open Dag

“De deuren staan open en we mogen ein-de-lijk weer. Koningsdag is voor ons een prachtige aanloop naar de Open Dag op zaterdag 14 mei”, vertelt Vashti de Caluwé, interim-manager van De Meerpaal Academie. “We trekken het feest namelijk gewoon door op 14 mei in een festivalachtige setting waarbij er volop mogelijkheden zijn om jezelf uit te drukken en indrukken op te doen. Het thema ‘van binnen naar buiten’ past perfect bij de situatie waaruit we komen, want we mogen weer helemaal los.” De programmering zal zo ingericht worden dat er voor iedere doelgroep voldoende leuks te doen is. Denk daarbij aan een doorlopend programma van verschillende acts, een muzikale proeftuin en vooral heel veel workshops. De open dag op zaterdag 14 mei is van 13.00 tot 17.00 uur in De Meerpaal en is gratis toegankelijk.

De programmering voor Koningsdag is in samenwerking met STADronten en Moellies. Benieuwd naar het actuele programma? Op www.meerpaal.nl/koningsdag vind je alle deelnemende artiesten en de geplande activiteiten.