DRONTEN - Na een lange periode van stilte bruiste De Meerpaal afgelopen week weer volop. In de Snuffelweek konden ouders met jonge kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 9 jaar zich oriënteren op het lesaanbod van De Meerpaal Academie. “Met ruim 60 deelnemers kijken we terug op een zeer geslaagde week”, aldus organisator en musicaldocent Floor Stappers. “De Snuffelweek was een mooie gelegenheid om de doorstroommogelijkheden voor bestaande leerlingen te laten zien en potentiële leerlingen te laten kennismaken met ons aanbod.”

Dat kunst iets met je doet, bleek wel uit afgelopen week. Floor: “Het was mooi om te zien dat de kinderen tijdens de lessen helemaal los kwamen en volledig mee durfden te doen, ook al vonden veel kinderen het best spannend in het begin. Het laat weer eens zien dat kunst op vele fronten je doet ontwikkelen.” Niet alleen de docenten spraken over een geslaagde week, ook ouders reageerden positief omdat kinderen een goede indruk kregen van het lesaanbod. “Het mooie was dat kinderen een volwaardige les meedraaien waardoor ze echt een beeld krijgen van hoe het er in de les aan toe gaat”, aldus een ouder. Door de vele positieve reacties komt er volgend jaar juni een vervolg op de Snuffeldag.

Voor muziekliefhebbers (in alle leeftijden) wordt op zaterdag 21 augustus een muzikale proeflesmiddag georganiseerd waarbij liefhebbers kunnen kijken en meedoen met de verschillende instrumentenlessen.