DRONTEN - Donderdag 4 november organiseerden jongerenwerkers van De Meerpaal samen met ExPex een brainstormavond. Maar liefst 11 jongeren maakten gebruik van de uitnodiging en gingen met elkaar in gesprek. Het doel van deze avond was om met de jongeren in gesprek te gaan en te blijven en vanuit dit initiatief activiteiten voor de doelgroep te organiseren. Jongerenwerker Machiel Vellema kijkt met grote tevredenheid terug op deze eerste bijeenkomst. “Ik heb deze avond als zeer bijzonder ervaren. Iedereen kreeg de ruimte om iets te vertellen en de verhalen hebben veel indruk op mij gemaakt.”

Na de start – mét pizza – werd de avond geopend door ervaringsdeskundigen Sam en Serina vanuit ExpEx, dit zijn getrainde jongeren die ervaring hebben in de jeugdhulp. Machiel: “Het verhaal van Sam en Serina maakte grote indruk op de groep. Het maakte dat de jongeren zich ook vrij voelden hun verhaal te delen. Overigens mogen jongeren vooral zelf bepalen of zij hun verhaal wel of niet willen delen. We vinden het vooral fijn dat ze er zijn en mee willen denken over mogelijke activiteiten in de toekomst.” De bedoeling is dat De Meerpaal, ExPex en jongeren met elkaar maandelijks een ervaringscafé organiseren voor en door jongeren. De besproken ideeën over mogelijke activiteiten worden momenteel door de jongeren verder uitgewerkt.

Ben jij geïnteresseerd in deze avond of wil jij meehelpen? Neem dan contact op met jongerenwerker Machiel Vellema. Dit kan door een mail te sturen naar

machiel.vellema@meerpaal.nl of een Instagram dm naar machiel.jongerenwerk of te bellen/appen naar 06 30 99 27 63.