DRONTEN - De door het kabinet op 14 december afgekondigde richtlijnen betekenen dat De Meerpaal met ingang van dinsdag 15 december 2020 tot en met dinsdag 19 januari 2021 de deuren moet sluiten. Ook de dorpshuizen De Steiger en Het Koetshuis gaan dicht. Het Inloophuis De Kans blijft voor een beperkt aantal activiteiten geopend. Omdat de locaties gesloten zijn, worden de in deze periode georganiseerde activiteiten geannuleerd.

Theater en bioscoop
Jammer genoeg sluiten ook de deuren van het theater en de bioscoop. De theatervoorstellingen die tot en met 19 januari 2021 geprogrammeerd stonden, zullen in die periode niet spelen. Dat betreft de voorstellingen ‘#ONOFFLINE’, ‘Het ware verhaal van Roodkapje’ en het cabaretduo ‘Klooster en Van Der Meulen’. In overleg met de gezelschappen wordt gekeken naar een alternatieve datum. Zeer binnenkort zou ook de voorverkoop voor het bioscoopaanbod in de kerstvakantie starten. Echter zijn alle filmvoorstellingen geannuleerd. Genieten in het donker van ‘Slag om de Schelde’, ‘Judeska in da House’, ‘Flavour & Film’ of andere films; het is even niet mogelijk. Theater- en filmbezoekers die reeds kaarten in bezit hadden, worden spoedig geïnformeerd over de wijzigingen.

Academie en recreatie
Alle inloopactiviteiten voor de periode tot en met 19 januari zijn geannuleerd. Onder andere de kerstbingo van donderdag 17 december wordt daardoor geschrapt. Ook de ‘muziekscholen’ moeten de deuren sluiten. Daardoor krijgen leerlingen van De Meerpaal Academie waar mogelijk online les. Deelnemers en cursisten worden persoonlijk over deze wijzigingen geïnformeerd.

Hoewel De Meerpaal gesloten blijft, zijn de medewerkers van het Serviceplein bereikbaar - per telefoon en per mail – van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Vragen over wat de maatregelen in De Meerpaal en de dorpshuizen voor u betekenen? Neem dan contact op met het Serviceplein via 0321-388777.

De AfhaalBieb blijft open voor het afhalen van (jeugd)leestassen. Op korte termijn communiceert de bibliotheek tijdstippen waarop u uw boeken kunt inleveren of halen.