DRONTEN - De Meerpaal brengt samen met sportverenigingen inwoners in beweging tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek. De gemeente Dronten staat van vrijdag 15 tot en met zondag 24 september volledig in het teken van sport.


Sport in de wijken
De buurtsportcoaches organiseren de hele week diverse activiteiten in zowel Dronten, Biddinghuizen als Swifterbant voor jong en ouder. Voor de jeugd zijn er bijvoorbeeld allerlei leuke sport- en spelactiviteiten. Senioren vanaf 55 jaar sporten heerlijk in de buitenlucht tijdens GoldenSports. In deze week start een nieuwe groep op dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur.

Probeer een sport uit bij een vereniging
Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek zetten wij de sportverenigingen in de gemeente in de spotlights. Een aantal sportclubs houdt open huis. Inwoners maken gratis kennis met onder meer biljarten, atletiek en teakwondo.

Wethouder opent sportweek
De opening van de sportweek is bij basisschool De Duykeldam in Swifterbant. Op het schoolplein doen leerlingen tussen 09.00 en 10.00 uur mee aan allerlei beweegactiviteiten. Siert Jan Lap, wethouder van Sport, is ook van de partij. Hij opent samen met de leerlingen deze sportieve week.

Waarom deze sportweek?
Sport doet iets met je! Het inspireert, het bevordert je gezondheid, je maakt vriendschappen, het ontspant en het geeft je een boost. Deelnemen aan sport betekent deelnemen aan de maatschappij. De NOC*NSF Nationale Sportweek is het ideale moment om verschillende sporten te ervaren en jouw boost te ontdekken.

Meer informatie
Het volledige programma voor de NOC*NSF Nationale Sportweek in de gemeente Dronten is terug te vinden op de website: www.sportindronten.nl/nsw23. Alle activiteiten zijn gratis en voor bijna alle activiteiten geldt dat je je niet vooraf hoeft aan te melden.