DRONTEN - Ook dit seizoen is het weer mogelijk om te starten met lessen basgitaar. “Al vanaf les één speel je met jouw favoriete songs mee”, vertelt docent Mark Dekkers. “In de lessen leer je spelen van blad maar ook op gehoor. Met de verschillende technieken die je leert, speel je binnen no time legendarische baslijnen.”

Mark weet als geen ander hoe mooi de bas klinkt. “In mijn studententijd aan het conservatorium speelde ik naast basgitaar ook veel contrabas in diverse (jazz)combo’s”, vertelt Mark. “Als bassist vorm je samen met de drummer het ‘ritmetandem’ en leg je de basis van iedere hit. Muziek is mijn lust en leven, het verbindt en verbroedert en is daarom van onschatbare waarde in de samenleving! Of het nou is in de basgitaar- of contrabasles, één van de popschoolbands, de plusklas of De Meerpaal Jazz & Funkband; als docent bij De Meerpaal Academie help ik jou graag bij het ontwikkelen van je muzikale skills.”

Vele podia mogelijk binnen De Meerpaal
Als je er aan toe bent is het natuurlijk prachtig om je kunsten aan het publiek te tonen. Mark: “Dat kan op één van de Meerpaal Live avonden, maar als ‘muziekmakelaar’ bemiddel ik ook tussen muzikanten en organisatoren van evenementen om je een mooi podium te kunnen bieden waar je ervaring op kan doen. Met de aanwezigheid van theater, bioscoop, bibliotheek en het Grand Café zijn er veel mogelijkheden voor cross-overs binnen De Meerpaal en is er veel ruimte om een podium te bieden aan onze cursisten en lokaal talent.”

Verbindende factor
De bas heeft een grootse klank en is de verbindende factor tussen andere instrumenten. Muziek krijgt diepgang zodra er een bas meespeelt. Als bassist hoef je niet perse met je neus vooraan te staan, maar het kán wel. Luister maar eens naar het spectaculaire baswerk van legendarische bassisten als Marcus Miller of Mark King. Als docent geniet Mark minstens zo erg als wanneer hij zelf speelt. “In mijn lessen staat speelplezier altijd voorop en daarom gaan we aan de slag met nummers die de cursist leuk vindt. Het voordeel van thuis oefenen, is dat je vrij snel al in een band kunt spelen. Dit is voor veel cursisten een enorme stimulans op thuis nog een beetje extra hun best te doen”, lacht Mark. “Veel mensen denken dat je noten moet leren lezen om dit te kunnen doen, maar dat is niet altijd het geval. Het vergroot wel je inzicht in muziek, en als je daar interesse in hebt, bied ik graag die mogelijkheid.

Meer info
De lessen basgitaar vinden wekelijks plaats op maandag of woensdag. Kijk voor meer informatie of voor het aanvragen van een proefles op www.meerpaal.nl/cursus/basgitaar.