DRONTEN - Onder het mom van ‘kun je niet bij ons komen, dan komen we toch bij jou?’ organiseerde De Meerpaal Academie afgelopen zaterdag haar online open dag. Circa 200 bezoekers vonden hun weg in de virtuele Meerpaal. In alle leslokalen was er wat te beleven in de vorm van een digitale workshop of een inspirerende video waar de docent vol passie vertelt over zijn of haar vak.

De open dag was het startpunt van de culturele campagne ‘Kunst aan zet’. “Qua maatregelen lijken we weer de goede kant op te gaan en het is de hoogste tijd om Dronten te overspoelen met inspiratie op het gebied van dans, theater, beeldende vormgeving en muziek”, aldus Imre Kruis, coördinator en docent bij De Meerpaal Academie. “De campagne is erop gericht om mensen weer kennis te laten maken met alle mooie kunstvormen en –lessen die De Meerpaal Academie aanbiedt.” Komende weken wordt er een groots programma uitgerold waarbij verschillende activiteiten – zowel on- als offline – gaan plaatsvinden. Imre: “We starten meteen met een bomvolle week waarin je kunt kennismaken met verschillende docenten. Dansliefhebbers kunnen deze week zelfs al kijken en meedoen bij de open lessen die plaatsvinden onder de luifel van De Meerpaal.”

Kom kijken of doe mee
Ben je nieuwsgierig naar het aanbod van De Meerpaal Academie? Of twijfel je nog of die ene cursus wel helemaal bij je past? De komende weken staan er weer tal van activiteiten op de planning om al die twijfels weg te nemen. Van meet & greets met docenten waarbij je ze het hemd van het lijf kunt vragen tot open lessen waar je al direct mee kunt doen. Kijk voor het volledige programma op www.meerpaal.nl/kunstaanzet.