DRONTEN - In het kader van de campagne ‘Kunst aan zet’ - waarbij De Meerpaal Academie inwoners van de gemeente Dronten wil laten kennismaken met haar nieuwe culturele aanbod – worden er gratis beeldende workshops aangeboden. Op zaterdag 19 en zaterdag 26 juni is het mogelijk om deel te nemen aan de workshops beeldhouwen, edelsmeden, gemengde technieken en tekenen en schilderen. Voor alle workshops is het noodzakelijk om je voorafgaand aan te melden via activiteiten@meerpaal.nl.

Bij de workshop beeldhouwen ga je werken met klei of speksteen. “Je gaat niet alleen meteen aan de slag met verschillende materialen en gereedschappen, je krijgt ook een goed beeld bij een eventuele vervolgcursus”, aldus Frans van der Ven, docent beeldhouwen bij De Meerpaal. “Wie ervoor kiest om beeldhouwlessen te volgen, ontwikkelt ruimtelijk inzicht, maat en verhoudingen en anatomie en constructie. Je leert verschillende technieken en er is vooral heel veel ruimte voor eigen ideeën. Juist dat maakt dit vak zo ontzettend leuk; je creatieve brein draait overuren. Ook als je dénkt niet creatief te zijn.” De workshops vindt op 19 juni plaats van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur in lokaal 16 in De Meerpaal.

Gemengde technieken

Voor liefhebbers die graag experimenteren met verschillende materialen als krijt, verf, zand en jute is de workshop Gemengde technieken een aanrader. “In deze workshop staat het combineren van uiteenlopende technieken en materialen centraal”, aldus docent Monique Hanekamp. ”Het wordt een uitdagende ontdekkingsreis naar onverwachte en nieuwe mogelijkheden.” De workshop vindt op 19 juni plaats van 10.00 tot 12.30 uur in lokaal 15 in De Meerpaal.

Edelsmeden

Ben je dol op sieraden en wil je hier graag mee aan de slag? In de workshop Edelsmeden maak je een eigen zilveren ring. “In de vervolgcursus ontdek je dat de mogelijkheden op het gebied van edelsmeden eindeloos zijn”, vertelt docent Marjolein van Lubeck. “Ik leer je graag de combinatie van kunst en ambacht van het edelsmeden.” De workshop vindt plaats op zaterdag 26 juni van 13.30 tot 16.00 uur in lokaal 16 in De Meerpaal.

Tekenen en schilderen (basis)
Tijdens de workshop Tekenen en schilderen (basis) werk je aan een stilleven. “Je zult verrast zijn over het resultaat dat je na afloop mee naar huis neemt”, vertelt Linda Dekker, docent beeldend bij De Meerpaal. “Je maakt namelijk een echt kunstwerk door een pentekening te combineren met aquarel.” De workshop vindt plaats op zaterdag 26 juni van 13.30 tot 16.00 uur in lokaal 15 in De Meerpaal.

Komende weken organiseert De Meerpaal Academie verschillende gratis workshops of open lesdagen. Kijk voor het actuele programma op www.meerpaal.nl/kunstaanzet.