DRONTEN - Het programma Gezonde Leefstijl lanceert de workshop ‘De Beste Keet’, waarbij jongeren met een keet kans maken op een geldbedrag van €350,-. Tijdens deze workshop krijgen keethouders en hun bezoekers tips en tricks voor het runnen en verbeteren van hun keet of hangplek, om deze veiliger en actiever te maken. Keeteigenaren en hun bezoekers leren, door middel van de workshop, alles rondom hun keet (of hangplek) op een verantwoorde manier te regelen.


Tijdens de workshop worden zeven belangrijke thema’s behandeld. Denk hierbij aan: brandveiligheid, huisregels, alcoholgebruik en het opknappen van de keet. De methodiek is ontwikkeld door Plattelandsjongeren.nl en haar jongerenteam van keetadviseurs, in samenwerking met het Trimbosinstituut en ministerie van Binnenlandse Zaken.

Na het volgen van de workshop krijgen de deelnemers een goodiebag met leuke gadgets en maken ze kans om de beste keet of hangplek van Dronten te worden! De winnaar verdiend een bedrag van €350,-, welke mag worden besteed aan het opknappen van de keet/hangplek of aan een gezamenlijk uitje.

De keetadviseurs zijn jongeren die zelf uit een keet komen, actief zijn in een keet of simpelweg interesse hebben in keten. Voor het geven van de workshop volgen de keetadviseurs een speciale training. De strategie om voor en door jongeren te werken is succesvol bewezen, doordat het nauw aansluit bij de leefwereld van de jongeren.

De workshop loopt tot en met de zomer van 2023. Opgeven kan via de website van Sport in Dronten; www.sportindronten.nl/de-beste-keet