DRONTEN - De strenge coronamaatregelen maken dat er minder te beleven valt. Dansschool De Meerpaal blijft mogelijkheden zoeken om cursisten te blijven motiveren en inspireren. Naast wekelijkse online lessen vond vorige week het eerste online Danscafé plaats.

Het docententeam van De Meerpaal is zeer tevreden over deze eerste editie. Docent Amarinske Brands: “Normaliter organiseren we twee keer per jaar een Danscafé in De Meerpaal. Door de lockdown is dat nu niet mogelijk. Toen we aan onze leerlingen voorstelden om er een online event van te maken, waren ze meteen enthousiast.” Ook dansdocent Moniek Goffree is enthousiast over deze alternatieve editie: “We hebben de dansers uitgedaagd om hun eigen kleine voorstelling te maken. Iedereen was zelf verantwoordelijk voor de gekozen muziek, de dans en hun kleding.” En niet alleen docenten waren enthousiast, ook de cursisten waren blij om weer wat samen te doen.

Zo creëerden alle deelnemer een eigen mini-show door de belichting te regelen en de stand van de camera zo in te richten dat hun dans het beste op beeld kwam. Het podium was ieders woonkamer, met de rest van het gezin als publiek. “Onze cursisten hebben enorm behoefte om wekelijks – soms zelfs vaker – te dansen en weer even contact te hebben”, aldus docent Hanneke Potthoff. “Het online Danscafé geeft ze de mogelijkheid om weer ergens naar toe te werken, lekker creatief te zijn en onderling het contact met elkaar weer op te zoeken. Zo lang we nog niet fysiek samen kunnen dansen, is dit een geweldig alternatief.”

Dansschool De Meerpaal biedt een groot scala van lessen aan voor een brede doelgroep, voor peuters vanaf 2 jaar tot ouderen. Belangstellenden kunnen een gratis proefles via de website https://www.meerpaal.nl/cursussen/ of door een mail te sturen naar activiteiten@meerpaal.nl