DRONTEN - Op donderdag 24 en vrijdag 25 juni organiseert het DansLab van De Meerpaal Academie audities voor getalenteerde dansers. “Leerlingen van het DansLab zijn bovengemiddeld gemotiveerde dansliefhebbers die plezier hebben in zichzelf ontwikkelen en graag nieuwe uitdagingen aangaan”, aldus Amarinske Brands, dansdocent bij De Meerpaal. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan auditie doen voor DansLab PROductie, waarbij het makersschap en de performance skills worden ingezet om een eigen dansproductie te maken.


Amarinske: “De lessen van het DansLab zijn gebaseerd op het krijgen van tools en het opdoen van ervaringen tijdens de persoonlijke ontdekkingsreis als danser en maker.” Leerlingen maken naast het lesprogramma ook gebruik van de vele podia om hun eigen skills te ontwikkelen. “Er worden geregeld Dans Café’s georganiseerd en er wordt deelgenomen aan interne en externe projecten. Ook breiden we het lesaanbod uit met bezoekjes aan voorstellingen, worden lessen gecombineerd met technieklessen Contemporary en bezoeken we open dagen van dansacademies. Het verdiepen van je kennis en het verbeteren van je danstechniek staat centraal in deze les. Het is mooi om te zien dat de leerlingen in deze lessen elkaar echt gevonden hebben door de passie die zij voelen voor dans.”

Next level
Leerlingen die al jaren op hoog amateurniveau of op MBO-dansniveau dansen, kunnen hun kennis uitbreiden door het makersschap en de performance skills naar een echt serieus niveau te brengen. “We werken in deze cursus naar een compleet eigen dansproductie”, vertelt Amarinske. “Een unieke mogelijkheid om een persoonlijke en kunstzinnige ontwikkeling aan te gaan waarbij je de volgende generatie kunt inspireren en meer bekendheid kunt geven aan de danskunst in de gemeente Dronten en omgeving.”

Voorafgaand aan beide audities vindt een gratis workshop plaats zodat geïnteresseerden kunnen ontdekken of deze lessen bij ze past. Kijk voor data en tijden voor de auditierondes op www.meerpaal.nl/danslab.