DRONTEN - Creatievelingen in de dop kunnen vanaf november hun ei kwijt bij de verschillende beeldende workshops van De Meerpaal. Zo start er voor kinderen binnenkort de cursus Kinderkunst, kunnen jongeren terecht in het Jongerenatelier en starten voor volwassenen de cursussen Beeldhouwen, Edelsmeden en Tekenen en Schilderen. De cursussen zijn er zowel voor beginners als voor gevorderden. Voor al deze cursussen geldt dat er nog enkele plekken beschikbaar zijn.

Als kind raak je geboeid door kleuren, verf en materie zoals klei, hout, steen en gevonden materialen. Hoe fijn is het om er mee te experimenteren? In de cursus Kinderkunst in De Meerpaal krijgen leerlingen een uitdagend programma van beeldende lessen. Elke week heeft de docent een nieuwe opdracht om met verschillende materialen te werken. Leef je uit in creativiteit en verwonder je over je eigen fantasie en talent. Een deel van je creaties gaan we tentoonstellen in de expositie aan het eind van het cursusjaar. De cursus Kinderkunst is onderverdeeld in twee leeftijdsgroepen - 6 tot en met 9 jaar en 9 tot en met 12 jaar - en vindt wekelijks plaats op dinsdagmiddag.

Een mix van beeldende activiteiten bij het Jongerenatelier
Wil jij verder met jouw creativiteit? In het Jongerenatelier van De Meerpaal werk je met materialen als papier, hout, schildersdoek, klei en nog veel meer. Kom tekenen, schilderen, sjabloneren, collages lijmen en je verwonderen over wat kunstenaars maken. Wij bieden jou die creatieve ruimte. Deze cursus is geschikt voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar en vindt iedere dinsdagavond van 18.45 tot 20.15 uur plaats.

De kunst van het beeldhouwen
Bij de cursus Beeldhouwen ga je aan de slag met verschillende materialen en leer je verschillende technieken zoals boetseren, mallen maken, gieten en meer experimentele technieken. Voor wie zich zorgen maakt dat de cursus niets voor hem of haar is omdat hij of zij niet kan tekenen, heeft docent Frans één boodschap: “Dat maakt helemaal niets uit, ik kan ook niet tekenen! Als je enigszins handig bent en niet bang bent voor vieze handen kun je je heerlijk uitleven tijdens deze cursus.” De cursus vindt wekelijks plaats op woensdag van 19.30 tot 22.00 uur.

Tekenen en Schilderen
Ook op het gebied van tekenen en schilderen biedt De Meerpaal Academie een heel palet aan cursussen. Daar waar de beginnerscursus zich richt op concrete opdrachten en de basistechnieken, zoeken de gevorderde cursisten de verdieping op in hun werk en gaan ze aan de slag met mixed media. Hierbij gaan de cursisten zelf op zoek naar de vorm, het materiaal en de techniek waarmee ze aan de slag gaan. Kijk voor actuele lestijden en –dagen op wwww.meerpaal.nl/cursussen.

Je eigen sieraad vormgeven
Voor liefhebbers van sieraden start de cursus Edelsmeden. Tijdens deze cursus leer je de kunst en het ambacht. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je ontwerpt en bepaalt zelf wat voor een sieraad je wilt maken en met welk materiaal.

Kijk voor meer informatie en voor het aanvragen van een proefles op www.meerpaal.nl/cursussen.