DRONTEN - Van 1 tot en met 8 oktober organiseert De Meerpaal activiteiten waarbij ontmoeting en gezelligheid centraal staan. Van sportieve lessen tot zangworkshops en lezingen; er is voor ieder wat wils. Wees welkom en laat je verrassen! Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Het volledige programma is terug te vinden op www.meerpaal.nl/ontmoeten

Tijdens de Week van de Ontmoeting opent De Meerpaal Recreatie de deuren. Geïnteresseerden kunnen meedoen met activiteiten zoals biljartles, stoelgym en volksdans. “Naast de passie voor de sport of de activiteit ontstonden er de afgelopen jaren veel vriendschappen”, vertelt manager Margrit Vos. “Het is mooi dat onze cursussen en activiteiten hieraan kunnen bijdragen.”

Flavour & Film tijdens de Dag van de Ouderen
Vrijdag 2 oktober vieren we weer de jaarlijkse Dag van de Ouderen in De Meerpaal. “Een dag waarop we onze ouderen extra in het zonnetje zetten”, aldus projectleider Esther van Berkum.

Ouderen in de Gemeente Dronten kunnen op 2 oktober tijdens het filmconcept ‘Flavour & Film’ tegen een gereduceerd tarief genieten van de prachtige film ‘Hope Gap’. Er zijn drie vertoningen van de film. De eerste in de ochtend (aanvang 9.45 uur) met koffie en zoetigheid. De tweede (aanvang 12.00 uur) met een lekkere lunch. En voor aanvang van de derde vertoning is er een gezellig borrelmoment (aanvang 14.45 uur).

Flavour & Film Randvermaak
Speciaal voor de Dag van de Ouderen zit er leuk randvermaak om de Flavour & Film vertoningen heen. Zo verzorgt het blokfluitensemble van Petra Huggers vanaf 12.15 uur een optreden tijdens de lunch. Er zijn twee demonstraties op het binnenplein in De Meerpaal: volksdans (start 11.30 uur) en zitdans (start 14.00 uur). Deze duren allebei een half uur en een deelname is gratis.

Op zoek naar ticketinformatie over de Flavour & Film-vertoningen of aanmelden voor de demonstraties op 2 oktober? Bezoek dan www.meerpaal.nl/ontmoeten of bel het Service Plein via 0321 388 777.

Lezing: Liefdevol naar dromenland
Wil je weten hoe jij je kleintje liefdevol de weg naar dromenland kunt wijzen? Op dinsdag 6 oktober geeft slaapcoach Mijke van Baal de lezing 'Liefdevol naar dromenland' voor alle (toekomstige) ouders met kleintjes tot 2 jaar.

Activiteiten voor jonge mantelzorgers
Veel jonge mantelzorgers herkennen zich niet als mantelzorgers. Hun dagelijkse taken worden als ‘normaal’ gezien. Projectleider Claudia Jansen: “met leuke activiteiten willen we deze groep in het zonnetje zetten en hopen we dat ze herkenning vinden in elkaars verhaal”.

Van pizza’s bakken tot sport & spel; op woensdag 7 oktober staan er leuke activiteiten voor jonge mantelzorgers (leeftijd: 10 t/m 16 jaar) op de agenda. Info en aanmelden: meerpaal.nl/ontmoeten.