DRONTEN - (S)Cool Sport is een dienst van Sport in Dronten en valt onder De Meerpaal Welzijn. Om de basisschooljeugd op een laagdrempelige manier te laten kennismaken met sport, verschijnt hiervoor jaarlijks een boekje met daarin het aanbod van sportaanbieders in gemeente Dronten. Kinderen van groep 1 t/m 8, op alle basisscholen in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant, ontvangen het boekje op school, waarna ze zich kunnen aanmelden voor een kennismakingscursus bij de deelnemende sportverenigingen.

Er is dit jaar keuze uit maar liefst 62 verschillende cursussen bij sportverenigingen. Naast gangbare en populaire sporten als hockey, voetbal en atletiek zijn er ook andere sporten om uit te proberen. Zoals waterskiën en zeilen. Tijdens de lessen/cursussen maken de kinderen vrijblijvend kennis met de sport(en) van hun keuze. Daarna kunnen ze beslissen of ze deze sport(en) willen gaan beoefenen en eventueel lid willen worden. De cursussen vinden plaats tussen 1 april en 30 juni 2023.

Aanmelden voor (S)Cool Sport kan tot en met woensdag 15 maart via sportindronten.nl/scool-sport. De sportaanbieders nemen uiterlijk een week voor het starten van de cursus contact op met de aanmelders.