DRONTEN - Dansliefhebbers die hun techniek of houding willen verbeteren zijn bij de cursus Klassiek Ballet aan het juiste adres. De Meerpaal start vanaf eind augustus weer met verschillende balletcursussen voor jong en oud. Dansdocent Moniek Goffree: “De jongsten starten echt met de basisbeginselen van ballet en gevorderden werken aan techniek, met de mogelijkheid tot spitzenles. Zo zijn de lessen voor alle leeftijden en niveaus een heerlijke uitdaging.” De lessen zijn al geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

“Wie ballet zegt, denkt veelal aan vrouwen in sierlijke tutu’s op de toppen van hun tenen. Maar ballet is veel meer dan de kunstvorm die door professionals wordt uitgevoerd”, vertelt Moniek. “Of je nu een plek zoekt om lekker actief bezig te zijn met jouw hobby, een professionele carrière nastreeft of gewoon wilt werken aan je conditie; de balletcursussen bij De Meerpaal hebben het allemaal. Daarnaast dragen de lessen bij aan een goede lichaamshouding, wat als gevolg heeft om rugpijn of andere gerelateerde pijntjes te voorkomen. Een win-winsituatie dus!”

Open Lesweek
Van 6 tot en met 11 september is het Open Lesweek bij De Meerpaal. Belangstellenden kunnen vrijblijvend een kijkje nemen in de lesruimtes, maar mogen vaak ook meedoen met de lessen. Muziek maken, schilderen, beeldhouwen, dansen, acteren: alles is weer mogelijk in het nieuwe cursusjaar van De Meerpaal Academie. Meer informatie is te vinden op www.meerpaal.nl/openlesweek.Kijk voor het volledige cursusaanbod op www.meerpaal.nl/cursussen.

Voor vragen of aanmelden kun je ook terecht bij de cursistenadministratie via activiteiten@meerpaal.nl.