DRONTEN - Na het grote succes in 2022 is de prijs voor Beste Familiemusical ook dit jaar weer terug op het Musical Award Gala. Assepoester De Musical is in deze categorie genomineerd. Wie de Eventim Publieksprijs Beste Familiemusical wint tijdens het Musical Awards Gala op 15 mei, wordt bepaald door de stemmen van het publiek. De succesvolle sprookjesmusical strijkt op maandag 1 mei (meivakantie) eerst nog neer in Dronten.

In Assepoester De Musical komt het wereldberoemde verhaal tot leven waarin een meisje door haar gemene stiefmoeder wordt uitgebuit, maar met behulp van een goede fee de kans krijgt haar eigen dromen na te jagen. Bezoekers van de sprookjesvoorstelling kunnen rekenen op een magische theaterbeleving met een flinke dosis humor. De humor in combinatie met de betoverende liedjes, prachtige decors en schitterende kostuums maakt deze familiemusical een ware beleving voor jong, maar ook voor oud!

Het stemmen op de publieksprijs gebeurt in twee stemrondes. De eerste stemronde loopt tot en met 25 april en op basis van het aantal stemmen zullen de drie genomineerde musicals met de meeste stemmen doorgaan naar de finale. Op deze drie musicals kan opnieuw gestemd worden tijdens het Musical Award Gala, dat live uitgezonden zal worden op 15 mei 2023. Deze avond zal ook de winnaar bekend worden gemaakt.

De publieksprijs voor Beste Familiemusical biedt theaterproducenten die zich richten op familie-entertainment een podium op het event waar jaarlijks de belangrijkste prijzen op musicalgebied worden uitgereikt. Vorig jaar werd de prijs voor het eerst toegevoegd aan het evenement, en won Van Hoorne Entertainment de award met Belle en het Beest De Musical. Dit bevestigde de jarenlange populariteit van de sprookjesvoorstellingen van Van Hoorne Entertainment waar jaarlijks meer dan 125.000 bezoekers naartoe komen.

Kaarten voor Assepoester de Musical in De Meerpaal zijn te bestellen via www.meerpaal.nl of via het Serviceplein.