BIDDINGHUIZEN - Om droogteschade aan de weg te voorkomen worden de bomen langs de afrit van de Gooiseweg (N305) richting de Karekietweg (Biddinghuizen) gerooid. De afrit van de Gooiseweg richting Biddinghuizen naar de Karekietweg wordt vanaf maandag 6 maart tot en met vrijdag 10 maart tijdens de werkzaamheden afgesloten voor het verkeer.


Omleidingsroute

Er wordt een omleidingsroute ingesteld via N305 Biddingringweg tot en met de afslag N710 Swifterweg.

Deze werkzaamheden staan gepland vanaf maandag 6 maart tot en met vrijdag 10 maart tussen 9:00 tot en met 15:00 uur. De afrit van de Gooiseweg richting Biddinghuizen is dan afgesloten. Het fietspad blijft open. Er zijn verkeersregelaars aanwezig op de locatie.

Droogteschade

In Zuid- en Oost-Flevoland zien we steeds vaker lengtescheuren in het asfalt van onze provinciale wegen. Deze scheuren ontstaan in droge periodes en komen vooral voor op plekken waar bomen direct langs de weg staan. Deze scheuren zijn gevaarlijk voor het verkeer. De provincie, als wegbeheerder verantwoordelijk voor veilige wegen, haalt daarom bomen weg bij de Gooiseweg (N305).

In droge periodes krimpt de klei- of veenlaag onder de weg, waardoor het asfalt kan gaan scheuren. De bomen langs de weg onttrekken veel grondwater, waardoor het grondwaterpeil zakt en de onderliggende klei-/veenlaag nog verder uitdroogt. Aan de zijkanten van de weg, dichtbij de bomen, is de uitdroging vaak het ergst. Zo is de grondwaterstand direct bij de boom lager dan 10-15 meter bij de boom vandaan. Sommige bomen hebben meer water nodig dan anderen; een populier verbruikt in het groeiseizoen ongeveer 1500 liter water per dag.

Voor meer informatie over onze werkzaamheden, kijk op www.flevowegen.nl