DRONTEN - Vrijdag 21 april stond bij veel scholen in Nederland in het teken van de Koningsspelen. Binnen de gemeente Dronten hebben meer dan 1.200 kinderen van maar liefst 18 scholen uit de groepen 5 tot en met 8 hieraan deelgenomen. “Ons hart gaat altijd wat sneller kloppen van dit soort sportieve evenementen”, vertelt René Lont, buurtsportcoach bij Sport in Dronten (onderdeel van De Meerpaal). “Het is een feest om zoveel kinderen bij elkaar te hebben die plezier hebben in sport en spel.”

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest waar gemiddeld 1,2 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland aan meedoen. Het doel van de Koningsspelen is om een structurele bijdrage te leveren aan een gezonde en sportieve samenleving. René: “Een prachtig uitgangspunt van waaruit ook wij onze werkzaamheden uitvoeren.”

Alle basisscholen in gemeente Dronten zijn door Sport in Dronten uitgenodigd om deel te nemen .
De Buurtsportcoaches hebben gezamenlijk met de verenigingen de organisatie opgepakt om de volgende onderdelen neer te zetten: knotshockey, springkussens, stormbanen, verspringen, korfballen, voetballen met rugbyballen, dansen en kickboksen. De Koningsspelen in Dronten vonden plaats tussen 10.00 en 14.00 uur en werden afgesloten met de Koningsdans onder leiding van Joy-4all.

Deze editie is mede mogelijk gemaakt door ASVD Korfbal, ASVDronten (voetbal), Joy-4all, MHC Flevoland, AV Flevo Delta, Kay-Fit, Copernicus V4 en Sport in Dronten.