DRONTEN - Gemeente Dronten verwijdert in de tweede week van januari fietsen buiten de stallingen op het station.


Bij station Dronten zijn drie fietsenstallingen aanwezig. Twee van de stallingen bevinden zich aan de zuidzijde van het spoor en één bevindt zich aan de noordzijde naast de brandweerkazerne.

De laatste tijd worden er steeds meer en vaker (brom)fietsen buiten de stallingen geparkeerd. Door verkeerd geparkeerde (brom)fietsen zijn de stallingen, fietskluizen en OV-fietsen niet goed bereikbaar. Hierdoor kunnen onveilige en onwenselijke situaties ontstaan.

De gemeente zal daarom in de tweede week van januari handhavend optreden. Fietsen en bromfietsen moeten binnen de stallingen geparkeerd zijn. Maandag en dinsdag worden waarschuwingen uitgedeeld, vanaf woensdag 11 januari worden de foutief geparkeerde fietsen en bromfietsen (dus buiten één van de stallingen) verwijderd en afgevoerd naar het gemeentelijk depot. De door de gemeente verwijderde (brom)fietsen worden geregistreerd op de website www.verlorenofgevonden.nl. Op deze website vindt u ook informatie over de mogelijkheid hoe u de verwijderde (brom)fiets weer kunt ophalen.