DRONTEN - De gemeenteraad van Dronten heeft het college opdracht gegeven actieplannen voor de drie winkelcentra te ontwikkelen. En daarbij verzocht prioriteit te geven aan het centrum van Swifterbant. De gemeente neemt in het actieplan het voortouw bij de versterking van het centrum.


Wethouder Korting: ‘Dit jaar staat in het teken van de uitvoering van alle maatregelen uit het door de gemeenteraad vastgestelde basispakket zoals opgenomen in het actieplan voor het winkelcentrum van Swifterbant. Zo wordt er onder andere geïnvesteerd in groen, faciliteiten als bankjes en openbare verlichting. Ook wordt er gekeken naar de verkeerssituatie, oversteekmogelijkheden, openbare verlichting en toegankelijkheid van minder validen en naar het toevoegen van groene elementen in het centrum waardoor verbinding gemaakt wordt met het park De Greente. Ook verkent de gemeente samen met ondernemers en vastgoedeigenaren de mogelijkheden voor een gezamenlijke coördinatie gericht op het terugdringen van de leegstand.’

De aftrap is de plaatsing in het voetpad aan De Poort in Swifterbant van nieuwe kunststof palen. Het plaatsen van de palen is een lang gekoesterde wens van de Vereniging van Dorpsbelangen in Swifterbant. Hans Stromberger van de Vereniging van Dorpsbelangen in Swifterbant is blij met de actie. ‘Met deze palen wordt het voetpad bij het winkelcentrum van Swifterbant een stuk veiliger’, concludeert hij.

Er wordt met de uitvoering van de actieplannen voor de winkelcentra gestart in Swifterbant, gevolgd door Biddinghuizen en het winkelcentrum Suydersee in Dronten.
Wethouder Korting ziet uit naar de vervolgstappen: ‘Wanneer alle betrokkenen hun steentje bijdragen aan het vitaliseren en het vullen van de leegstaande panden in onze centra geven we drie mooie visitekaartjes af aan consumenten vanuit de gemeente zelf, maar ook aan onze recreatieve gasten die we jaarlijks mogen ontvangen.’

Op de foto: Hans Stromberger van de Vereniging van Dorpsbelangen Swifterbant, en wethouder economie en verkeer, Irene Korting. Hans Stromberger is blij met de actie. ‘Met deze palen wordt het voetpad bij het winkelcentrum van Swifterbant een stuk veiliger’, concludeert hij.