DRONTEN - Van donderdag 28 september tot en met woensdag 4 oktober organiseert de Coalitie ZamenEen van allerlei activiteiten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en plezier kunnen maken. Deze dagen staan in het teken van het versterken van banden en het bestrijden van eenzaamheid.


Coalitie ZamenEen

De Coalitie ZamenEen is een samenwerkingsverband van organisaties die een bijdrage willen leveren aan de maatschappij. Het gaat hierbij om een bijdrage aan vermindering van eenzaamheid in de gemeente Dronten. De opzet is om een integrale aanpak na te streven. De Coalitie ZamenEen is onderdeel van het landelijk initiatief Een Tegen Eenzaamheid.

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid worden in de gemeente Dronten nog meer activiteiten aangeboden dan normaal al plaatsvinden. Iedereen kan meedoen aan de activiteiten, ook als men niet eenzaam is. Tenslotte is het gewoon leuk om samen allerlei dingen te doen. In de week heeft men keus uit zo'n 90 gevarieerde activiteiten.

Minder eenzaam door creatief leven

MeerSamen organiseert een cursus 'Creatief Leven'. Als men zich eenzaam voelt of mogelijk wat meer uit het leven wil halen, is het misschien goed om deze gratis cursus te volgen. De cursus bestaat uit 8 lessen van 2 uur. Dit wordt gegeven door Annemieke Diesel van bureau emPOWERed by Diesel in Dronten en loopt in de periode van 18 oktober 2023 tot en met 7 februari 2024.

Deze cursus is geschikt voor jong en oud. Tijdens de cursus worden handvatten aangereikt om bijvoorbeeld te werken aan het sociale netwerk en te ontdekken welke activiteiten goed passen bij een persoon.

Daarnaast krijgt men inzicht in zichzelf, zijn of haar gedrag en wat men wil bereiken voor een leven met meer inhoud. Cursusleider Annemieke Diesel heeft aangegeven dat de zintuigen worden geprikkeld en andere hersengebieden worden gebruikt. Dit gebeurt door oefeningen en opdrachten. Bij deze laatste zitten ook creatieve zoals schilderen. Middels de cursus wil men kijken wat de kansen zijn voor de toekomst.

Mensen die vragen hebben of geïnteresseerd zijn, kunnen zich aanmelden voor de gratis workshop op 3 oktober van 14.00 tot 15.30 uur in De Meerpaal. Hier wordt tekst en uitleg gegeven over de cursus.

Aangezien de activiteiten al zijn gestart op donderdag 28 september zijn er al heel wat activiteiten afgerond, maar tot en met woensdag 4 oktober is er nog veel te doen.

Zo zijn er inloopmomenten om lekker even samen een kopje koffie te drinken, wordt Jeu de Boules en Bingo gespeeld in Swifterbant en Biddinghuizen, kan men meedoen met wandeltochten in Dronten Zuid en in de wijk, zijn er de momenten Samen naar Buiten in Dronten (Ontmoetingspark Buiten, De Dukdalf 2) organiseert FlevoMeer Bibliotheek een oefenplein in Dronten en zo zijn er nog veel meer activiteiten, die te vinden zijn op de site van Meer Samen.