DRONTEN - Oud & Nieuw rustig ondanks eerdere vernielingen in SwifterbantIn aanloop naar de jaarwisseling hebben er in Swifterbant verschillende incidenten plaatsgevonden. Bankjes werden vernield, kerstverlichting werd losgetrokken en erger nog, putdeksels werden verwijderd waardoor zeer gevaarlijke situaties ontstonden. “Ik moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als iemand daarin was gevallen. We hebben het hier over een zeer ernstig vergrijp, dat gaat echt alle grenzen te boven”, aldus burgemeester Gebben.

Eerder had de burgemeester hierover al aangegeven dat de maat vol is. Daarom was er tijdens de jaarwisseling verscherpt politietoezicht in Swifterbant. Mede daardoor is Oud & Nieuw rustig verlopen en waren er amper incidenten, in Swifterbant maar ook in de hele gemeente Dronten. Het ging vooral om het blussen van vreugdevuurtjes en overlast in de buurt. De politie heeft daarbij slechts 1 aanhouding verricht. Burgemeester Gebben kijkt wat dat betreft tevreden terug op zijn eerste jaarwisseling in Dronten.

De komende tijd blijft de situatie in Swifterbant de volle aandacht houden. “Samen met Dorpsbelangen Swifterbant, de politie, jongerenwerk en andere partijen stellen we alles in het werk om de situatie daar weer te normaliseren.”

Ondanks de overlast en vernielingen zijn er toch nog relatief weinig 112-meldingen en aangiftes bij de politie en gemeente binnengekomen. “Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk 6.500 paar ogen voor gemeente en politie zijn”, aldus de burgemeester.