LELYSTAD - Van 18 november tot en met 4 december 2020 werkt Provincie Flevoland aan de N309 Dronterweg. Het deel van de Dronterweg bij Lelystad is toe aan asfaltonderhoud. Tegelijkertijd worden ook andere werkzaamheden uitgevoerd.


Verkeer wordt omgeleid

De werkzaamheden staan gepland van 18 november 09.00 uur tot en met 4 december 18.00 uur. Tijdens het werk is de Dronterweg afgesloten voor het verkeer tussen de Larserringweg en de Swifterringweg. Verkeer tussen Lelystad en Dronten wordt omgeleid. Het (brom)fietsverkeer ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden.

Omleidingsroute

De omleidingsroute tijdens de asfaltwerkzaamheden vanaf Lelystad richting Dronten loopt via de Oostranddreef, Runderweg en Swifterringweg. Weggebruikers vanaf Dronten gebruiken dezelfde route, maar dan andersom. Bestemmingsverkeer richting het noordelijke deel van de Larserringweg volgt een kleine omleiding. Tijdens de aanleg van de nieuwe (brom)fietsoversteek bij de kruising met de Larserringweg worden weggebruikers ter plaatse omgeleid.

Wat zijn de werkzaamheden?

De asfaltdeklaag tussen de Larserringweg en de Swifterringweg wordt vervangen. Verder voert de provincie ook andere werkzaamheden uit:

  • De Dronterweg krijgt ribbelstroken en glasbollen naast de rijstrook voor een verhoogde veiligheid.
  • Er komt een nieuwe veilige (brom)fietsoversteek bij de kruising met de Larserringweg.
  • De oude verbindingsweg van de Larserringweg met de Dronterweg wordt verwijderd.

Aanleg rotonde uitgesteld

De aanleg van de geplande rotonde op de kruising met de Swifterringweg wordt om technische redenen verplaatst naar voorjaar 2021. Daarvoor worden de verkeerslichten verwijderd. Daarnaast komen er twee veilige (brom)fietsoversteken rondom de nieuwe rotonde. In november voert de provincie alvast voorbereidende (grond)werkzaamheden uit. Dit voor de aanleg van de rotonde.

Wilt u meer weten?

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de

webpagina over de Dronterweg

van de provincie Flevoland.