DRONTEN - Met het op de kaart zetten van de nieuwe entree over de Reevesluis en de fietsverbinding langs de Spijkvijver is de recreatie- en fietsroutekaart van Dronten weer up-to-date. Met trots presenteerde wethouder Irene Korting, van toerisme en recreatie, de eerste gedrukte editie ervan aan GroenLinks burgerraadslid Albert Bleijenberg.


Bleijenberg maakte zich eerder in de raadscommissie hard voor de fietsverbinding langs de Spijkvijver achter Walibi en constateerde tevreden dat deze nu een feit is: ‘Er zijn vele mooie paden om te fietsen in onze gemeente. Als fietsers werkelijk naar de locaties worden geleid met mooie fiets- en wandelroutes, vergroot dat onze trots en de aantrekkelijkheid van onze gemeente voor inwoners, toeristen en nieuwe inwoners.’ De overhandiging van de fietskaart vond woensdag 21 juli plaats en werd direct in gebruik genomen met een gemoedelijke ‘Bossentocht’.

De recreatie- en fietsroutekaart toont routes en tochten met verschillende afstanden en thema’s langs de bezienswaardigheden en recreatieve landschappen in en rond Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. De themaroutes zijn samengesteld door lokale ondernemers en ambassadeurs, in samenspraak met Dronten Marketing. Sinds 2014 sluiten de routes ook aan op het landelijk fietsknooppuntennetwerk. Wethouder Korting geeft aan dat de fietsknooppuntennetwerkkaart in de stijl van ‘Dronten geeft je de ruimte’, een mooi vervolg is op het recreatieve Dronten Magazine: ‘‘Dit jaar gaan veel mensen in Nederland op vakantie. Met het magazine en de toeristische kaart helpen we onze ondernemers gastvrijheid te bieden aan de bezoekers die we in onze gemeente mogen ontvangen.’

De Recreatie- en fietsroutekaarten het Dronten magazine zijn gratis verkrijgbaar bij De Meerpaal, Het Huis van de Gemeente Dronten en toeristisch recreatieve ondernemers in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. De kaart en de afzonderlijke routes zijn hier te downloaden.