DRONTEN - De gemeente Dronten vernieuwt het gemeentehuis. Dat is nodig om inwoners ook in de toekomst goed van dienst te kunnen zijn. Een belangrijk onderdeel van de vernieuwing is het opknappen van de publiekshal. De gemeente roept inwoners op om daarover mee te denken, zodat het een plek wordt waar iedereen zich welkom voelt.

Voorlopig ontwerp

De afgelopen maanden maakte de gemeente een voorlopig ontwerp voor de verbouwing van het gemeentehuis. Daarbij is eerst nagedacht over praktische en functionele zaken zoals het verduurzamen van het gebouw, het vernieuwen van de elektriciteit en het maken van moderne werkplekken. Ook voor de publiekshal, waar jaarlijks zo’n 35.000 bezoekers komen, is een voorlopig ontwerp gemaakt. Er is bijvoorbeeld nagedacht over hoeveel balies er moeten komen en wat de meest handige looproutes zijn. Nu de basis staat, is het tijd om te werken aan de verdere inrichting en vormgeving van de publiekshal. De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners daarover kunnen meedenken.

Enquête

De hele maand september staat er een enquête online via www.dronten.ikpraatmee.nl. De volgende vragen komen aan de orde:

1. Wat maakt dat u zich welkom voelt in de gemeentehuis?
2. Wat vindt u kenmerkend voor de gemeente Dronten?
3. Hoe zouden we het gemeentehuis voor meer dingen kunnen gebruiken dan nu het geval is?

    Papieren enquêtes zijn beschikbaar bij de balie van het gemeentehuis, Het Koetshuis in Biddinghuizen en De Steiger in Swifterbant.

    Oproep tot creativiteit

    Aan alle creatieve geesten in Dronten wordt ook een oproep gedaan: verbeeldt op uw eigen manier úw ultieme beeld van de gemeente! De vorm is vrij: het kan een schilderij zijn, een filmpje, muziek, een boetseerwerk, een gedicht. Zolang het maar door de deur van het gemeentehuis past. Inleveren kan t/m 10 oktober bij de balie van het gemeentehuis. Van alle inzendingen wordt een tentoonstelling gemaakt over de identiteit van de gemeente Dronten, de opening is donderdag 31 oktober. De mooiste werken worden beloond. De rode draad in de tentoonstelling zal de basis zijn voor een briefing aan een kunstenaar of ontwerper die iets gaat maken voor de nieuwe publiekshal. De makers van de winnende inzendingen voor de tentoonstelling ontvangen een uitnodiging om betrokken te zijn bij de selectie.

    Creatieve bijeenkomst in de Meerpaal

    Inwoners die graag meedoen maar geen materialen in huis hebben kunnen zich aanmelden voor een creatieve middag in de Meerpaal. Er zijn materialen beschikbaar en indien gewenst is er hulp. Meedoen is gratis. Datum: woensdag 18 september van 15.00 tot 17.00 uur. Aanmelden kan via huisvandegemeente@dronten.nl.