DRONTEN - Negen partijen mogen hun idee ‘Het beste idee van Dronten’ noemen. Woensdagavond 12 februari ontvingen zij uit handen van wethouder Van Bergen een cheque voor een subsidie waarmee zij hun idee, waarmee mensen die het financieel moeilijk hebben geholpen kunnen worden, kunnen realiseren.

Ook dit jaar waren er maar liefst 18 inzendingen voor deze ronde van ‘Het beste idee van Dronten’.‘Prachtige ideeën’“Het beste idee van Dronten is een heel mooi initiatief om inwoners zelf mee te laten denken over en te helpen met het bestrijden van armoede in hun eigen samenleving. Het leverde 18 prachtige ideeën op waarvan we nu de negen meest haalbare initiatieven mogelijk mogen maken.” Aldus een trotse wethouder Van Bergen.

Jury
Maatschappelijke organisaties én inwoners van Dronten konden tot 31 december ideeën indienen om mensen die het financieel moeilijk hebben te helpen. In totaal zijn er 18 inzendingen ontvangen.Een jury, bestaande uit Martin Meijering (Rabobank), Thea Spanjersberg (ASD) en Wilma Lokhorst (gemeente Dronten) selecteerde 10 ideeën. Deze partijen mochten hun beste idee toelichten voor de jury. Hieruit kwamen negen unanieme winnaars naar voren. Zij ontvingen een cheque voor een subsidie waarmee hun idee gestimuleerd en gerealiseerd kan worden.

Vrijwilligersinitiatieven gestimuleerd
Een algemeen uitgangspunt binnen het armoedebeleid is dat de gemeente Dronten de samenleving en haar inwoners meer wil betrekken bij de ondersteuning van anderen in die samenleving. De campagne ‘Het beste idee van Dronten’ richt zich op initiatieven vanuit maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen, zonder winstoogmerk, die voornamelijk met vrijwilligers werken of zelf vrijwilliger zijn.

De winnende ideeën:

  • AZC Klusbus - AZC Dronten
  • Bij elk traject hoort een pakket - Netwerk burgers in de Knel
  • Bloeidagen - Hanneke’s Pluktuin
  • Zo haal je de Galerie de buurt in - Art for all
  • Iedereen doet mee deze zomer - Inloophuis De Kans
  • Kinderen van Poolse ouders tellen mee - MDF samen met FlevoMeerbibliotheek
  • Zwangerschapscursus Liefdevolle Verwachting - Kleine Draagling
  • Creativiteit voor minima - Pauzegebouw
  • Mundo Sonora - st. Orchestre Partout.


Nog meer beste ideeën?De gemeente Dronten is op zoek naar nog meer ‘beste ideeën’. Maatschappelijke organisaties en inwoners kunnen hun Beste idee van Dronten indienen voor de volgende ronde. Deze ronde start in oktober 2020.