DRONTEN/LELYSTAD - Op 22 september 2022 brak er brand uit op de hoogspanningsstations Lelystad en Dronten Olsterpad. Dit had een stroomstoring, wegafsluitingen en schade aan de bovenleiding van het spoor als gevolg. Deze maand start het één jaar durende herstel van de 21 kilometer lange verbinding tussen de hoogspanningsstations. Hiervoor worden wegen en het spoor tijdelijk afgesloten.


Wat gebeurt er de komende tijd?

De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf tijdelijke werkterreinen. Er worden tijdelijke werkwegen voor het werkverkeer aangelegd vanaf de openbare weg naar deze werkterreinen. Daarom kun je de volgende wegafsluitingen verwachten de komende tijd:

  • Vanaf de week van 14 augustus worden de werkwegen aangelegd ter hoogte van de N307.
  • In de week van 21 augustus (week 34) zijn de herstelwerkzaamheden ter hoogte van de kruising van de hoogspanningsverbinding met het spoor. Die week worden ook door ProRail onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan het spoor. Daarom rijden er geen treinen van dinsdag 22 augustus tot maandag 4 september.
  • Dezelfde week 34 is ook de provinciale weg N 307 afgesloten vanwege de herstelwerkzaamheden aan de kruising van de hoogspanningsverbinding. Het verkeer wordt omgeleid over de N 309 (Dronterweg).

Meer weten over de herstelwerkzaamheden? Houd de website van TenneT in de gaten.