DRONTEN - Op woensdag 28 juni 2023 is er overleg geweest tussen KWF, gemeente Dronten en Staatsbosbeheer. De aanleiding was de vernieling van de gedenkplek voor overledenen aan kanker in het Wilhelminabos in de nacht van 18 juni op 19 juni.


Genomen besluiten

In het overleg is een aantal belangrijke besluiten genomen:

– De gedenkplek wordt zoveel mogelijk in originele staat hersteld, inclusief de namen van de overledenen.

– Er wordt gekeken welke maatregelen nodig zijn om de kans op vernielingen te verkleinen.

– Vrijdag 7 juli wordt gestart met het opruimen van de glasscherven. Dit gebeurt door een gespecialiseerd bedrijf. De gedenkplek is vanaf dat moment niet toegankelijk. Tot 7 juli kunnen mensen de gedenkplek nog in de huidige staat bezoeken.

– Eind van de zomer volgt er meer informatie over de opbouw van de nieuwe gedenkplek.

Reacties KWF-directeur en burgemeester Dronten

Bij het overleg waren onder andere de burgemeester van Dronten Jean Paul Gebben en directeur van KWF Carla van Gils aanwezig.

KWF-Directeur Carla van Gils: “We hebben naast het verdriet, ook veel saamhorigheid ervaren afgelopen week. We hebben gezien dat veel mensen hun onmacht omzetten in kracht. Zo heeft Norbert Dikkeboom samen met honderden mensen meer dan €200.000 opgehaald voor het herstellen van de gedenkplek. Een ongelooflijke prestatie waar wij enorm dankbaar voor zijn. Daarnaast wil ik graag de vrijwilligers van de IPSO centra bedanken voor hun aanwezigheid in het Wilhelminabos op de dagen na de vernieling. Het luisterende oor en steun die zij de nabestaanden hebben geboden, is hartverwarmend.”

Burgemeester Jean Paul Gebben: “Na de woede en het verdriet om de vernielingen in het Koningin Wilhelminabos, wordt nu in samenwerking met KWF en Staatsbosbeheer toegewerkt naar herstel van de gedenkplek. Daar ben ik heel blij mee. Met alle initiatieven en reacties uit de samenleving kan het niet anders dan dat hier opnieuw een prachtige plek wordt gerealiseerd waar mensen troost vinden.”

KWF houdt u via updates op hun website op de hoogte van de ontwikkelingen www.kwf.nl.