DRONTEN - IKAS ontving afgelopen week als eerste bedrijf in Dronten subsidie uit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Wethouder Irene Korting verraste het bedrijf met een symbolische cheque en een bloemetje. Alette van de Berg, directeur IKAS: “Om ons dienstenpakket uit te breiden wilden we graag twee medewerkers laten bijscholen. Dit stond al enige tijd op de planning, maar door de corona was dit op de lange baan geschoven. Het Ontwikkelfonds gaf ons het juiste duwtje in de rug om onze plannen door te zetten”. Wethouder Korting vertrouwt erop dat meer bedrijven gebruik gaan maken van het ontwikkelfonds.


Wie volgt?
Steeds meer ondernemers in Dronten vinden de weg naar het Ontwikkelfonds voor financiële ondersteuning bij om-, her- of bijscholing van hun medewerkers. Zo ook IKAS uit Dronten. IKAS is totaalleverancier op het gebied van Kwaliteit, Arbo-, en Milieu. Van oorsprong lag de focus op keuring en inspectie van arbeidsmiddelen. Inmiddels zijn de diensten die IKAS flink uitgebreid, waarmee er ook een aanvullende opleidingsbehoefte is ontstaan.


Gemeente Dronten roept ondernemers, werkenden en werkzoekenden op om, net als IKAS, gebruik te maken van de financiële impuls uit het Ontwikkelfonds. Wethouder Irene Korting: “Gemeente Dronten investeert in het Ontwikkelfonds van de Regio Zwolle, omdat we het belangrijk vinden om ondernemers te helpen waar mogelijk. Scholing van personeel kan, juist in deze tijd, wenselijk of zelfs urgent zijn. Het Ontwikkelfonds van de Regio Zwolle biedt hier goede mogelijkheden voor. We zijn blij dat IKAS de weg gevonden heeft naar het Ontwikkelfonds; wie volgt?”


Upgrade Jezelf!Het ontwikkelfonds van de Regio Zwolle biedt financiële ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling. Ondernemers kunnen budget aanvragen voor het ontwikkelen, leren en opleiden van (potentiele) werknemers. Sinds kort kunnen ook werknemers en werkzoekenden terecht bij het Ontwikkelfonds voor subsidie voor om-, her- of bijscholing. Kijk voor meer informatie en voorwaarden op www.upgradejezelfregiozwolle.nl.