DRONTEN - Met gepaste ruimte en trots bood wethouder Irene Korting van Toerisme en recreatie het eerste Dronten toeristisch magazine aan, aan Dinesh Chotoe. Tegen het zomerse decor van zon en watersporters bij de Bremerbaai sprak de voorzitter van SEA-kerngroep Vrijetijdseconomie zijn complimenten uit over het sprankelende resultaat. ‘Het magazine straalt de gastvrijheid uit van onze inwoners en ondernemers en vooral het plezier dat mensen hier beleven.’ Irene Korting constateerde dat er hard is gewerkt en sprak haar dank uit aan de SEA-kerngroep die vanuit hun adviesrol hebben meegedacht over het beeld dat we gezamenlijk willen neerzetten.


De gemeenteraad van Dronten had middelen beschikbaar gesteld om toerisme & recreatie in Dronten een boost te geven. Irene Korting geeft aan dat met dit magazine daar een goede stap in is gezet: ‘Ik vind het mooi om te zien dat we via de Sociaal Economische Agenda (SEA)-groepen met veel partners dit soort gezamenlijke activiteiten kunnen opzetten. Lokale vormgevers en tekstschrijvers zijn betrokken bij de verschillende middelen die daarvoor worden ingezet’. De sprankelende teksten, vormgeving en fotografie nodigen dan ook uit om de markten in de dorpen te bezoeken en de omgeving eens langer te verkennen dan een dagje uit en een weekeindje watersport. SEA-kerngroep voorzitter Dinesh Chotoe: ‘Wij merkten vanuit de recreatieve aanbieders dat er behoefte is aan overzichtelijke informatie om onze gasten te laten zien wat wij te bieden hebben. Wanneer de recreatieve ondernemers dit magazine gezamenlijk aanbieden, versterken wij elkaar daarin.’

Dronten geeft je de Ruimte
De vormgeving is ook verrassend. De werkgroep Dronten Marketing vervangt met de nieuwe ‘Dronten-geeft-je-de-Ruimte-huisstijl‘ de verwijzingen naar Dronterland. Het magazine is tijdloos en kijkt daarmee verder dan het zomerseizoen van 2020. Het blad telt 48 pagina’s en wordt op tal van recreatieve- en horecalocaties in de gemeente gratis aangeboden.