DRONTEN - Op last van burgemeester Jean Paul Gebben is maandag een bedrijfspand aan de Tjonger in Dronten gesloten en verzegeld. Aanleiding voor de sluiting is de vondst van een hennepkwekerij. Deze is door de politie aangetroffen op 15 juli van dit jaar. In totaal bevatte deze kwekerij 494 hennepplanten en gerooide kwekerij, met ongeveer dezelfde hoeveelheid planten. Het pand is voor 3 maanden gesloten, pas na afloop van die periode mag de eigenaar het pand weer gebruiken.

De burgemeester heeft tot sluiting besloten. Hij heeft hiervoor artikel 13b van de Opiumwet toegepast, ook wel de Wet Damocles genoemd. Deze wet geeft de gemeente handvatten om snel actie te ondernemen wanneer een handelshoeveelheid drugs wordt aangetroffen in een woning of een bedrijfspand.

Met de sluiting van dit pand wil burgemeester Gebben een einde maken aan de drugsgerelateerde activiteiten vanuit dit pand. “Hennep kweken is gevaarlijk, illegaal en strafbaar. Wij hebben hiervoor beleid vastgesteld dat er op gericht is om het kweken van hennep of het verhandelen van andere soorten drugs te ontmoedigen. Personen die dit toch doen pakken wij hard aan door strenge maatregelen te nemen zoals het sluiten van een bedrijfspand.”

Het pand is leeggehaald en is door medewerkers van de gemeente verzegeld en gesloten. Het betreden van het pand is strafbaar.