Een anhydrietvloer op basis van een gips gebonden mortel en zand, het bestaat dus uit de elementen gips, water en zand. Anhydriet bindmiddel bestaat voor 98% uit gerecycled materiaal, dus heel erg duurzaam. In tegenstelling tot een cementdekvloer, wordt een anhydrietvloer gegoten en niet gesmeerd, waardoor we een groot aantal vierkante meters per dag mogen gieten. Daarnaast is deze manier van werken veel efficiënter en veel minder arbeidsintensief. Andere voordelen van een anhydrietvloer t.o.v. traditionele gietdekvloeren zijn:

- Optimale prestatie van vloerverwarming doordat Anhydriet veel beter warmte geleidt
- Hoge sterkte eigenschap waardoor er weinig tot geen scheurvorming optreedt en er is geen beton mat nodig
- Mogelijk bij lage vloeren: al gelegd vanaf 15 mm hoogte
- De vloer hoeft niet geschuurd te worden, hij is namelijk huidvrij maar om hem goed te laten drogen is het beter om hem op te schuren zodat de top laag open is en de vloer sneller zijn vocht kan kwijtraken
- Ideaal bij projecten waar u de vloer weer snel wilt betreden, al na 24 uur kunt u over de vloer heen lopen en heeft een zeer kort bouw proces
- Meerdere vormen van vloerafwerking zijn mogelijk

Wilt u weten of een anhydrietvloer geschikt is voor uw project? Neem dan vrijblijvend contact met Woodstockvloeren op!

De verschillen
Een epoxyvloer is keihard, geschikt voor zwaar gebruik en verkleurt sneller dan een PU-vloer. Hij is vaak ook relatief een stukje goedkoper. Vandaar dat epoxy vooral in fabriekshallen en loodsen is terug te vinden. De PU-vloer is zachter en flexibeler dan epoxy. Hierdoor ontstaan er minder scheuren en is ook de kans op krasvorming een stuk lager. Daarbij komt ook nog eens dat vloerverwarming een stuk beter te combineren is met een PU-vloer dan met epoxy. De PU-vloer is daarmee bij uitstek geschikt voor toepassing in woningen. Een ander verschil is dat bij de PU-vloer vaak als laatste laag een matte lak wordt aangebracht, terwijl dat bij epoxy niet nodig is.

Samenstelling en werkwijze Epoxy gietvloer
Om een gietvloer goed te kunnen aanbrengen, egaliseren we waar nodig eerst de bestaande ondervloer. Bijvoorbeeld door scheuren te dichten, oneffenheden weg te schuren of verf-en lijmresten te verwijderen. Vervolgens brengen we de eerste laag over de ondervloer: de primer. Deze zorgt ervoor dat de gietvloer zich goed kan hechten aan de ondervloer. Dit leidt er uiteindelijk toe dat de gietvloer zo glad mogelijk wordt. De volgende laag is de schrap laag. Dit is een kunststof uitvlakmiddel dat ervoor zorgt dat alle nog aanwezige gaatjes en oneffenheden worden afgesloten. De derde laag is de gietvloer zelf: polyurethaan of epoxy. Ten slotte volgt, afhankelijk van de omstandigheden, nog een beschermende (matte) laklaag.

Epoxy: