BIDDINGHUIZEN - Rechercheurs hebben de afgelopen dagen nader onderzoek gedaan om meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van het noodlottige kano-ongeluk op het Veluwemeer. Daarbij is onder andere onderzoek gedaan naar de betrokken kano en gekeken naar mogelijke sporen van schade. Alles wijst er op dat het kapseizen van de kano het gevolg is van een ongeluk waarbij geen andere partijen betrokken zijn geweest. Door deze uitkomst is er geen sprake van een strafrechtelijk onderzoek.


Update vrijdag 21 juli:

In de zoektocht naar de slachtoffers van het kano-ongeluk op het Veluwemeer is vrijdagochtend 22 juli het vierde slachtoffer aangetroffen, het kind, een meisje van vijf jaar oud bleek te zijn overleden. Een vrouw (32 jaar) overleed donderdagmiddag 21 juli en een kind (zeven jaar) ligt in het ziekenhuis. De politie trof donderdagavond rond 22.00 uur het derde slachtoffer (man 42 jaar) aan. Ook hij was overleden. De slachtoffers zijn uit een gezin uit de regio Nordrhein Westfalen (Duitsland).

Update 20 juli:

Donderdagmiddag 15:00 uur kreeg de meldkamer de melding dat er een kindje in het water lag en hulp nodig had. Hulpdiensten, waaronder brandweer, politie en kustwacht, rukten direct uit. Het meisje (zeven jaar) werd uit het water gehaald en door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Snel werd duidelijk dat er nog meer mensen in het water zouden liggen. Rond 15.40 uur werd het lichaam van een vrouw (32 jaar) aangetroffen. Er is nog geprobeerd haar te reanimeren maar dat mocht helaas niet meer baten.

Later die avond - rond 22.00 uur - werd ook het lichaam van de man (42 jaar) in het Veluwemeer aangetroffen. Alles op alles is gezet om ook de andere inzittende van de kano zo snel mogelijk te vinden. Naast hulpdiensten op het water zijn ook de helikopter en speurhonden ingezet. De zoektocht naar het laatste slachtoffer leidde vrijdagochtend tot de tragische vondst van haar lichaam. De politie doet onderzoek naar de toedracht. Er is inmiddels contact met familie uit Duitsland.