DRONTEN - Vrijdag 12 november 2021 omstreeks 15:40 uur liep een 58-jarige vrouw uit Dronten klappen op toen zij met haar honden langs het Dorpsbospad liep. Het slachtoffer raakte daarbij lichtgewond en deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in en zoekt getuigen.


Het slachtoffer verklaarde dat op enig moment een man aan kwam fietsen. Er kwam een man aan fietsen. Hij riep daarbij ‘die rothonden honden altijd hij gaf vervolgens de aan de zijkant van het pad lopende hond een schop. De vrouw sprak de man daarop aan en kreeg direct een klap in het gezicht waardoor ze ten val kwam. Hij boog vervolgens over haar heen en zei wil er nog 1. Hij pakte haar bril van de grond, die gevallen was door de plak, en gooit deze vervolgens hard op de grond en ging vervolgens op het brilglas staan waardoor deze stuk ging. Daarna stapte weer op zijn fiets en fietste weg in de richting van de Zonnewijzer (school).

Door het slachtoffer is van deze mishandelingen aangifte gedaan. De politie is een onderzoek gestart. Uit het onderzoek is gebleken dat er ten tijde van de mishandelingen meerdere wandelaars en fietsers in het Van Veldhuizenbos waren. De politie verzoekt aan een ieder die van deze mishandelingen getuige was, contact op te nemen met de politie via 900-8844 of via het tipfomulier informatie te delen. Uiteraard hoopt de politie dat de verdachte zich komt melden aan het politiebureau.

Signalement verdachte
De verdachte is vermoedelijk tussen de 70 -75 jaar, blanke huidskleur en heeft een normaal postuur, lengte ongeveer 1.80-1.85, zwarte jas, donker blauw gebreide muts. Hij reed op een zwarte fiets met zwarte fietstassen.