DRONTEN - Afgelopen zondagochtend 17 mei heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt aan De Dagmaat. Bij de ontdekking van de kwekerij is een 42-jarige man aangehouden.


Een oplettende burger attendeerde de politie via Meld Misdaad Anoniem erop dat op dit adres mogelijk een hennepkwekerij aanwezig zou zijn. Rond 10:00 uur bezochten twee agenten het desbetreffende pand om een controle uit te voeren. Zij troffen in de kruipruimte onder het pand maar liefst 1200 planten aan. Dit, en een bedrag van €950 contant werd in beslag genomen. Op dat moment was er een persoon thuis, deze persoon is aangehouden.

Koolmonoxide
De brandweer is ook ter plaatse gekomen, omdat er een hoge hoeveelheid CO werd geconstateerd in de kwekerij. Naast dat er een hoge CO waarde kan ontstaan in een plantage, bestaat de mogelijkheid dat brandgevaar ontstaat. U kunt dit voorkomen door verdachte situaties door te geven.

Samen sterk
Deze actie is een mooi voorbeeld van hoe waardevol tips van burgers kunnen zijn voor politieonderzoek. Zorgt u voor het volgende succesverhaal? Ziet u iets verdachts bij u in de buurt? Maak een melding via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000