BIDDINGHUIZEN - In de zoektocht naar de slachtoffers van het kano-ongeluk op het Veluwemeer is gisterenavond rond 22u00 een derde slachtoffer aangetroffen, de man was overleden. Een vrouw overleed vrijdagmiddag en een kind ligt in het ziekenhuis. De politie is nog op zoek naar het vierde slachtoffer. De zoektocht gaat vandaag onverminderd door.


Rond 15:00 uur gisterenmiddag kreeg de meldkamer de melding dat er een kind in het water lag. Hulpdiensten, waaronder brandweer, politie en kustwacht, rukten direct uit. Het kind werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Snel werd duidelijk dat er nog meer mensen in het water zouden liggen. Rond 15.40 uur werd het lichaam van een vrouw aangetroffen. Er is nog geprobeerd haar te reanimeren maar dat mocht helaas niet meer baten.

Later die avond - rond 22u00 werd ook het lichaam van een man in het Veluwemeer aangetroffen.

Alles op alles is gezet om ook de andere twee inzittenden van de kano zo snel mogelijk te vinden. Naast hulpdiensten op het water zijn ook de helikopter en speurhonden ingezet. De zoektocht naar het laatste slachtoffer, een kind, gaat vandaag door. De zoektocht is nu gericht op het bergen van het slachtoffer. De politie doet onderzoek naar de toedracht.